Έχει ήλιο στο Inverness

Φάγαμε (πως κι έτσι;!), ήπιαμε, είδαμε!

Αναχώρηση από το συννεφιασμένο Isle of Skye με full Scottish breakfast και την αγχωμένη οικοδέσποινα του B&B να τρέχει πανικόβλητη για να προλάβει καθαριότητες και, όπως είπε, εκκλησία στις 10.30.

Λίγες ώρες μετά είχαμε περάσει την γέφυρα του Skye κάνοντας αμέσως μετά δεξιά, στο κάστρο της …

Είχαμε ξαναπεράσει από ‘κει αλλά δεν ξέραμε πως παίζει τέτοιο bakery, οπότε ξανασταματήσαμε. Φρεσκότατο cinamon roll, σκωτσέζικος φραπουτσίνο παρέα με τον πιο περιποιημένο cappuccino του ταξιδιού.

Επόμενο pin στον offline χάρτη μας, το κάστρο του Urquhart, στην φημισμένη λίμνη του Loch Ness. Με τον καιρό να παίζει κρυφτό με τον ήλιο, οι ελπίδες μας για μια πόζα της πανέμορφης Nessie είχα αναπτερωθεί.

Φτάνουμε κάστρο, γεμάτο το παρκινγκ, περιμένουμε ώρα και μπαίνουμε στα ερείπια. Ναι, κάτι δεν πάει καλά στο TripAdvisor και τον Σκωτσέζικο τουρισμό. Ωραίο ρε παιδιά θα ήταν πριν 500 χρόνια, δεν λέμε, αλλά αυτό που βλέπετε εδώ μοιάζει περισσότερο με γκρεμισμένο αυθαίρετο στου Ντράφι τη δεκαετία του ’80. Anywayz εμείς βγάλαμε ωραίες φωτό 🙂

Μετά το κάστρο κι άλλο απίστευτο καφέ κι εμείς σε κόντρα ρόλο να επιλέγουμε φανταστίκ χυμούς και smoothie.

Ξανά στο αμάξι για να περάσουμε από το μουσείο της Nessie (!), την παμπ του Λοχ Νες, καμιά δεκαριά σουβενίρ shops του μύθου και να καταλήξουμε Inverness.

Επιτέλους περπάτημα!  Μικρή στάση για μπύρα, μεχρι να ερθει η ώρα της κράτησης.

Και μετά, νέο ρεκόρ γύρου πόλης σε λιγότερο από μια ώρα, άπειρη πείνα και έτοιμο το τραπέζι στο The Mustard Seed. Λέγανε πως είναι το καλύτερο και μάλλον…

Τα ορεκτικά βασικά ήταν το κάτι άλλο και εμείς περιμέναμε με αγωνία τα 21 Day Dried Rib Eye Steaks (κάτι τέτοια λένε εδώ), μέχρι που ήρθαν δύο, τσίτα στα νεύρα.

 Εντάξει, δεν πολυτρωγόντουσαν αλλά χαμογελούσαμε ο ένας στον άλλο γεμάτοι αγάπη αφήνοντας λιπάκια στα άκρα των πιάτων μας. Όλα καλά, επιστροφή στα κρεβάτια και άπειρη τρέλα για να κατακτήσουμε τα βόρεια.

ο Πέτρος

01. ωπα Πετρο μια γεφυρα! Κατσε καλα. Κατσε στη μεση, λιγο πιο κει.. μην αναπνεεις..  ενταξει!

02. αααα γκρεμίδια. Μάλιστα. Πολυ ενδιαφέρον.

03. μια σταση για καφέ; να πιουμε χυμο καλυτερα που ειναι και αντιοξειδωτικός. κανει καλό. Α! εχει και ιντερνετ! Καλα θα γινει χαμός!

η Σίσσυ

01. ΝΕ ΤΙ?

02. Πρώτα φωτογραφίζουμε μετά ζούμε. Εδώ στον περίπατο-αποθεραπεία στο κέντρο του Inverness.

03. Ρισκάροντας τα πάντα σε χαλασμένη κρεμαστή γέφυρα μικρή απομίμηση του Tower Bridge στο κέντρο του Inverness. Είπαμε το DokoLoko θέλει θυσίες, θα το αποδεικνύουμε κάθε μέρα, οκει;